Xpress

Xpress este un proiect dedicat tinerilor pasionați de teatru și dans, oferindu-le oportunitatea de a învăța să își exprime emoțiile prin artă, de la profesioniști, dar și oportunitatea de a-și dezvolta talentul și a-l oferi publicul în cadrul unor reprezentații.

Proiectul are două mari părți:

1.Dance your emotions (perioadă curs de dans: iunie-octombrie 2018, perioadă spectacol: octombrie 2018).

Tinerii din Baia Mare vor fi invitați să participe gratuit la un atelier de dans contemporan, unde vor învăța cum pot să conecteze mișcările corpului la diferite emoții pe care le trăiesc, sub îndrumarea unui facilitator, coregraf profesionist și antrenor de dans sportiv. La finalul proiectului, tinerii vor prezenta un spectacol alcătuit din structuri coregrafice construite în timpul atelierului împreună cu facilitatorul. Spectacolul va aborda tocmai tema emoțiilor, având scopul de a pune spectatorul față în față cu o ,,oglindă” care reflectă modul în care emoțiile pot să contureze comportamentul unei persoane.

Detalii despre înscriere: https://www.facebook.com/events/378338909339326/

2.Teatru senzorial (perioadă workshop: septembrie-octombrie 2018, perioadă spectacol: octombrie 2018).

Acest proiect de teatru senzorial își propune să readucă, atât publicul, cât și actorii implicați, în situația în care, privați de stimulii Imaginilor (spectatorii vor participa la spectacol legați la ochi), își vor accesa zona Imaginației, folosindu-și doar auzul, mirosul, simțul tactil, în timp ce actorii vor folosi metode din storytelling, abilități muzicale, sunete și mirosuri care să faciliteze acest proces.

Lumea în care trăim azi e o lume a tehnologiei, a singurătății și a „artificialului”, în care imaginile ne bombardează și anesteziază, iar relațiile inter-umane sunt din ce în ce mai greu de creat în afara spațiului virtual. Tinerii implicați în acest proiect își vor dezvolta atât capacități care țin de artele spectacolului (expresivitate vocală, corporală, ritm, expansiunea imaginației), cât și calități precum empatia, toleranța, observând publicul care va trece în moduri personale prin senzațiile generate de spectacol.