Festival Nonformal

Vine vara bine-mi pare
Eu mă duc la Baia Mare
Unde este sărbătoare…
De Festival. Nonformal!

Cei care duceau dorul unui Laborator Nonformal sau CONNECTOR, anul acesta avem ca ofertă specială un Festival. La fel de nonformal, interactiv și participativ.

Când? 8-13 august (zile de lucru 9-12 august). Cu reprezentații fix de Ziua Internațională a Tineretului (12 august)
Unde?… altundeva decât la Baia Mare. Pentru că este mai răcoare, dar mai ales pentru că este Baia Mare – Capitala Tineretului din Romania

Dacă te interesează, rezervă-ți datele în agendă.

Pentru cine?

120 tineri și lucrători de tineret din România și Baia Mare
Comunitatea din Baia Mare, în 12 august, Ziua Internațională a Tineretului, care va fi zi de spectacole și interacțiune cu publicul.

Cine organizează?

Asociația DEIS
Festivalul Nonformal este parte din calendarul oficial Baia Mare – Capitala Tineretului din România.

De ce festival?

Pentru că aduce comunitatea la un loc pentru a se bucura de momentele… festive. Dar și cele din care învățăm. Împreună. Așa putem descoperi bucuria învățării de la egal la egal.
Aici putem face cele mai reușite experimente de descoperire și redescoperire pe care le putem testa direct în comunitate. Și tot aici găsim formulele cu impactul cel mai mare care ar putea avea un efect de transformare. A noastră, a tinerilor, a comunității.

De ce nonformal?

În mijlocul oricărui proces de învăţare se află oamenii. A învaţă cu plăcere, interactiv şi plecând de la experienţă şi nevoile lor reprezintă cheia dezvoltării personale şi profesionale a acestora.
Și pentru că…
– presupune un proces centrat pe tânăr și participant
– este structurată dar flexibilă și personalizată permițând fiecăruia să învețe în ritm propriu
– este interactivă și participativă
– este puternic experiențiala și activează toate simțurile.

Pornind de aici, cee ace ne propunem cu acest festival este să:
– promovăm învăţarea nonformală în România
– creăm conexiuni între învăţarea nonformală, activități de tineret și comunitate
– dezvolte un spaţiu pentru identificarea de nevoi şi provocări comune ale actorilor interesaţi precum şi de soluţii care să răspundă acestora prin proiecte şi activităţi de tineret
– să creeze un context participativ pentru împărtăşirea de metode, instrumente, practici şi idei eficiente de învăţare

Ce este festivalul nonformal?

Ideea este simplă: aceea de a aduce în același loc oameni care au experiență de lucru cu metode interactive și participative și de a îi pune în contact cu alți oameni cu interese similare, “susceptibili de a prinde repede virusul”. Împreună, acești vor crea o serie de reprezentații care vor fi susținute în comunitate. În felul acesta comunitatea este expusă și înțelege mai bine puterea învățării nonformale, iar participanții vor trece printr-un process de învățare accelerată care le va permite ulterior să le aplice sau replice în comunitatile lor.

Detalii organizatorice

Participanților selecatați li se vor oferi cazare (în regim de cămin) și masă pe parcursul celor patru zile de eveniment. Costurile de transport vor fi acoperite de participanți.
Înscrierile pentru festival vor fi lansate în curând.
Finanțatori: Consiliul Local Baia Mare.

Cum se va desfășura festivalul nonformal?

Inspirat din experienţa celor șapte ediţii ale laboratorului nonformal precum și cele trei ediții de Connector evenimentul se sprijină pe doi piloni principali numiți: laborator și conector!

Detalii la:
http://www.nonformalii.ro/evenimente/festival-nonformal